Дванаесет годишно момче боледува од ретка болест ХАЕ- семејството апелира лекот да се увезе и во Македонија

Мутираната молекула на таканаречениот Ц-1 инхибитор, е предизвикувачот на ретката болест ХАЕ, што се манифестира со појава на мноштво внатрешни и надворешни отоци по човековото тело. Ако навреме не се откријат и правилно дијагностицираат, отоците можат да бидат и животозагрозувачки…….

Останатиот дел од текстот можете да го прочитате овде.

Напомена:Текстот погоре е превземен од интернет страната на Канал5 телевизија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *